Stagiair(e) marketing communicatie

REAGEER NU

Stagiair(e) marketing communicatie

MEEWERKSTAGE IN HET MARCOM TEAM

Internship · Enschede

Zit het maken van creatieve content in je DNA? Word jij enthousiast van het schrijven van berichten, bedenken en uitvoeren van vlogs en campagnes op online media? En doe jij dit van nature op een opvallende manier? Dan is dit de stage voor jou! 

Het team Marketing & Communicatie van Novel-T wil meer effect halen uit de communicatie met onze belangrijkste doelgroepen: mkb-ondernemers, studenten en onderzoekers. Vanuit de ambitie om 100.000 ondernemers te helpen de wereld te veranderen door innovatie, werken we aan bekendheid van onze diensten bij deze doelgroepen. Daarvoor creëren we continu uitdagende content en campagnes. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!  

OVER DE STAGE

Als stagiair(e) richt je je vooral op de online kanalen van Novel-T en het toevoegen van contactmomenten aan de customer journey. Je ontwikkelt samen met je collega’s dagelijks inspirerende en uitdagende content die past bij onze doelgroepen. Door goed te monitoren en gebruik te maken van marketing automation krijg je goed inzicht in het effect van de communicatie. Zo stel je telkens bij voor meer impact. Het doel is om steeds relevanter te zijn voor onze doelgroepen en ervoor te zorgen dat zij onze diensten afnemen. Naast het creëren van content voor de website, sociale media en de online nieuwsbrief help je mee bij het ontwikkelen van campagnes en vlieg je in bij events en andere activiteiten. Maar de stagiair die je voor ging kan het beter vertellen dan wij. Hieronder vind je de ervaring van Kai!

KAI GING JE VOOR

Weten hoe het is om stage te lopen bij Novel-T? Oud-stagiair Kai Oosterwijk vertelt in onderstaande video over zijn ervaring. 

WAT GA JE DOEN?

Je kerntaken zijn afhankelijk van je leerdoelen. Want uiteindelijk gaat het er bij je stage om dat jij leert wat je wilt leren. Je leerdoelen en taken bepalen we dus samen. Wel mag je ervan uitgaan dat je actief op zoek gaat naar creatieve content (tekst en audiovisueel) om Novel-T zichtbaarder te maken bij de doelgroepen. Andere taken waar je aan kunt denken zijn:

  • Het bijhouden van online kanalen (social media, website, nieuwsbrieven);
  • Copywriting en redactie van (SEO-proof) creatieve content op websites, in campagnes en mailings;
  • Initiëren van en meewerken aan video’s, animaties en infographics;
  • Meedenken over en uitvoeren van campagnes en de bijbehorende middeleninzet.

WAT NEEM JE MEE?

  • Wij zoeken een enthousiaste, creatieve en proactieve stagiair(e), die een studie volgt in de richting van creative business, communicatie, commerciële economie of journalistiek. Iets anders mag ook als je dit een toffe uitdaging vindt; 

  • Werkervaring is niet noodzakelijk, leergierigheid wel!

  • Je hebt een intrinsieke passie voor tekst en beeld die (inter)nationale doelgroepen creatief weet aan te spreken;

  • Je kunt je goed uitdrukken in de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling. Als je een aardig woordje Engels spreekt en schrijft, komt dat ook goed van pas;

  • Je kunt snel schakelen en kunt een idee vertalen naar pakkende content in verschillende vormen en haalt energie uit het realiseren hiervan. 

  • Je weet hoe je tools zoals Canva of ChatGPT voor je kunt laten werken - of je staat te springen om dit te leren.

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG?

Wij bieden je een onvergetelijke meewerkstage in een dynamische en innovatieve omgeving voor een periode van een half jaar. Je krijgt een werkplek in ons kantoor in Enschede. We geven je de vrijheid om op eigen initiatief projecten op te starten, maar je maakt ook kennis met de dagelijkse gang van zaken in een marketing communicatie team. 

De exacte periode en invulling bepalen we samen in goed overleg, gebaseerd op de eisen van je opleiding, je interesses en onze behoefte. 

WAAR GA JE AAN DE SLAG?

Nog even over ons: Novel-T daagt ondernemers met innovatieve ideeën uit om te starten, vernieuwen en groeien. We zorgen dat onderzoekers hun onderzoek naar de markt kunnen brengen, we brengen versnelling in innovatieve businesscases die leiden tot startups of de groei van bestaande bedrijven. We ondersteunen alle fases vanaf het ontstaan van de businesscase tot de groeifase. We bieden toegang tot kennis, talent, kapitaal, onderzoeks- en testfaciliteiten en natuurlijk ons netwerk. Dit doen we allemaal zonder winstoogmerk: we zijn namelijk een stichting opgericht door de Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, Provincie Overijssel, Gemeente Enschede en Twente Board. Zo draagt Novel-T bij aan meer economische groei én aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving. Met ons ultieme doel om in 2033 100.000 ondernemers te hebben geholpen om de wereld te veranderen met hun innovatie. Daarbij staat onze Novel-T PRIDE centraal: de kernwaarden Positive, Refreshing, Inspiring, Decisive en Entrepreneurial. 

Herken jij je in deze kernwaarden? En wil je een steentje bijdragen aan onze missie? Dan zien we je sollicitatie graag in onze inbox verschijnen! 

DIT WORDEN JE COLLEGA'S

SOLLICITEER

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Heidi van den Bos via +31 (6)6 24 92 32 43 of h.vandenbos@novelt.com.

Meteen solliciteren? Gebruik de button hieronder. Om een indruk te krijgen van jouw creativiteit vragen we je om op een opvallende manier te solliciteren. Een vlammende video, een oogstrelende opmaak of een pakkende tekst: leef je uit en gebruik je talent!